Полицията в Несебър задържа за 72 часа бизнесмена от Ямбол Динко

...
Полицията в Несебър задържа за 72 часа бизнесмена от Ямбол Динко
Коментари Харесай

След клип с агресия срещу мним инвалид: Повдигнаха две обвинения на Динко Вълев


Полицията в Несебър задържа за 72 часа предприемача от Ямбол Динко Вълев, откакто в събота вечерта той разгласява клип, на който се вижда по какъв начин удря пестник на представящ се за неработоспособен мъж. Това е същият привиден неработоспособен, за който ви разказахме предходната седмица, че пробва да проси освен пари, само че и благосклонност, като показва, че е с една ръка.

В събота по здрач индивидът към този момент е бил в друга роля - на мъж с ампутирани крайници, в инвалидна количка. Именно това провокирало гнева на Динко Вълев. 

„ На Вълев са предявени две обвинения. Едното от тях е за безчинство, за което по закон се планува отнемане от независимост до 2 години или пробация. Второто е за насила - Вълев е принудил лицето, което се показва за неработоспособен, да се извини на обществото ”, съобщи Мария Маркова от Районната прокуратура в Бургас.  

Човекът, снимал видеоклипа, се търси. „ При съществуването на задоволително доказателства за отговорно държание, ще бъде направена преценка дали на същия ще се повдигне обвиняване ”, добави Маркова.

Мъжът, представяло се за неработоспособен, също е открит. По закон той ще дава отговор за закононарушението „ милостиня ”, в случай че бъдат събрани доказателства против него.

„ Да, огромна част от обществеността поддържа това държание на Динко Вълев, съгласна съм, че е налице едно гражданско съзнание от негова страна. Но тук е ролята на правоприлагащите органи, които би трябвало да правят тази активност, а не всеки един жител да се саморазправя ”, безапелационна е Маркова.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР